GÜNCEL

Gostivar Belediye Meclisi’nde Kriz Devam Ediyor

15 Ekim’de yapılan yerel seçimlerin ardından Arnavut İttifakı adayı Arben Taravari belediye başkanlığını kazandı. Ancak seçim sonrasında meclis üyeleri konusunda yapılan dağılımın ardından Taravari belediye meclis üyelerinde çoğunluğu sağlayamadı. Demokratik Bütünleşme Birliği’nin SDSM, ve TDP ile ortak hareket ederek, belediye çalışmalarını engellemek amacıyla belediyenin 2018 yılı için öngörülen bütçeyi onaylamadılar.

Gostivar Belelediyesi’nde meclis çoğunluğunu elde edemeyen belediye başkanı Arben Taravari, Demokratik Bütünleşme Birliği’nin bu tutumuna yönelik eleştirilere devam ediyor. Taravari ” Demokratik Bütünleşme Birliği meclis üyeleri vatandaşa hizmet edilmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını” iddia etti.

Belediye’nin 2018 yılı bütçesi 31  Mart 2018 tarihine kadar belediye meclis üyeleleri 2018 yılı bütçeyi oylamazlar ise ve yine aynı belediyede meclis çoğunluğunu elde eden partiler Gostivar’da meclis üyelerin yeniden seçimi için yeni bir erken seçim kararı alabilecekler.

15 Ekim 2017 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından Gostivar Belediyesi’nde ikisi TDP ve biri TMBH olmak üzere toplamda 3 Türk belediye meclis üyeliğine seçilmiştir. TMBH Gostivar Belediyesi meclis üyesi Arnavut İttifakı daha doğrusu belediye başkanı Arben Taravari ile hareket ederken, TDP’nin 2 meclis üyesi Demokratik Bütünleşme Birliği ile ortak hareket etmekteler.