GÜNCEL

Enes İbrahim Meclis’teki Kanlı Gece İçin Savcılığa İfade Verdi

Türk Hareket Partisi Milletvekili Enes İbrahim, 27 Nisan akşamı Meclis’teki kanlı gece üzerine Üsküp savcılığına ifade verdi. İbrahim habermakedonya.net’e yaptığı açıklamada ” 27 Nisan Meclis’teki kanlı gece Vmro-Dpmne’nin en üst yönetimi tarafından hazırlandığını anlamamız ve görmemiz için gerek fotoğraflar, gerek görüntüleri iyice analiz etmemiz gerek. Maskeli bir grubun diğer saldırganları yönettiğini ifade eden İbrahim, tamamiyle planlı bir saldırı olduğunu” söyledi.

Enes İbrahim ayrıca ”27 Nisan akşamı yaşadıklarını savcılığa anlattığını, saldırganların bazılarını tanıdığını, saldırgan grubun basit bir grup olmadığını, aralarında özel yetiştirilmiş polislerinde dahil olduklarını ve milletvekillerini ölümüne dövmek istediklerini, hatta öldürmek istediklerini” söyledi.

27 Nisan’ın planlı bir saldırı olduğunu dile getiren İbrahim ”Meclis oturumunun bitimine yarım saat kala, Meclis çalışmasını yöneten milletvekili Trayko Velyanovski’nin 5 dakikalık ara vermesi ve arada Vmro-Dpmne İliya Dimovski ile görüşmesi kesinlikle tesadüf değildir. Yaşanan tüm olaylar sonrasında saldırganların Vmro-Dpmne milletvekillerinin yardımlarıyla Meclis’e girdiğini kamuoyu gördü. Yaşanan tüm bu olaylar, öldürme teşebbüsünde bulunanlar, Meclis saldırısını planlayan ve yönetenlerin derhal en kısa zamanda bulunup, adalet önünde hesap vermeleri gerekmektedir. Adaletin herkese gerektiğini ifade eden İbrahim, Meclis saldırısının normal bir saldırı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini aslında Meclis’e bir terör saldırısı olduğunu ve saldırganlarında terörist olduklarını bilmemiz gerekiyor” dedi.