AVRUPASİYASET

Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Elvin Hasan, İştip Ziyaretinde

Bakanin kabinesinden şu bildiriyi aldık:

“Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Elvin Hasan, İştip ziyaretinde Mali Destek Yasası kapsamında finansal yardım alan iki tekstil şirketine bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Bu şirketlerden biri, iç pazarına ek olarak Balkan ülkelerine ihracat yapmayı başaran LINEA’dır.

Bakan tarafından ziyaret edilen bir diğer şirket ise ağırlıklı olarak erkek gömleği üreten Albatros tekstil firmasıydı. Albatros, Üsküp’te bir satış mağazası bulunan ve Almanya, Hollanda ve İsviçre’ye tekstil ihracatı yapıyor. Ziyaret ettiğimiz bu Şirketler 90’lı yıllardan beri varlar ve bugün Avrupa modern standartlarına göre çalışıp ve kaliteli tekstil ürünleri üretiyorlar.

Bakan Hasan ziyaret ettiği İştip’teki iki firmanın yanı sıra, Mali Destek Yasası kapsamında maddi destek alan Koçanada faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasını da ziyaret ettiler. Bakan Elvin Hasan, Mali Destek Yasasında yapılan son değişiklikleri ve bu değişikliklerle açılan yeni fırsatları sundu.

Toplantılarda, şirketlerin karşılaştığı sorunları ve kalıcı olarak çözmek için atılması gereken adımların neler olabileceği hakkında konuşuldu. İştip’e yaptığı ziyareti kapsamında, Bakan Hasan İştip Belediye Başkanı Blagoy Boçvarski ile bir görüşme gerçekleştirdi. Toplantıda İştip kentinde yatırım fırsatları ve en önemlisi İştip TİRZ (Serbest Bölge) bölgesi hakkında konuşuldu. Bunun yanısıra başkenti belediyeye bağlayan ve avantajı yatırım yapmak için cazip olduğu düşünülen Miladinovtsi otoyoluyu konusunda da istişare edildi.”