EĞİTİMGÜNCELKÜLTÜR & SANAT

Devlet Bakanı Dr. Elvin Hasan: ‘’Kimisi nam için, kimisi dünya malı için, atalarımız ise namus ve vatan için mücadele vermiştir’’


Yabancı yatırımlardan sorumlu Devlet bakanı Dr. Elvin Hasan dün Merkez Jupa’da düzenlenen Mustafa Kemal Atatürk’ün 120. Mezuniyet Yıldönümü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümü kutlama programına katıldı.

Programda konuşma yapan Devlet Bakanı Dr. Elvin Hasan:
‘’Savaşta kimisi nam için, kimisi dünyevi mal için, atalarımız ise namus ve vatan için mücadele vermiştir. Bu gerçeği ne biz unutmalıyız ne de gelecek nesillere unutturmamalıyız. Çanakkale Savaşını, savaş olarak değil destan olarak adlandırmak daha doğru olur. O destanda devleti uğruna milleti uğruna askeri ile en ön safta arslanlar gibi çarpışarak şahlandı Mustafa Kemal.
Bugün ayrıca Mustafa Kemal’in Manastır Askeri idadisinden 120. Mezuniyet yııldönümü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümüdür. Bu okulda onu yetiştirenlerden ve ailesinden Allah razı olsun. Çocukluk döneminden idadiye mezuniyetine kadar bu topraklarda yetişti ve vatan sevgisi burada harmanlandı. Bugün Çanakkalede başlattığı, arkasına yaslanacağımız böyle büyük, tarihi geniş geleceği ışık olan bir ülkeyi Türkiye Cumhuriyeti’ni silah arkadaşları ve Türk milleti ile birlikte kurararak bize bu gururu yaşatan kişi hemşerimiz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’tür’’.