GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Pendarovski, Slovenya’daki Brdo-Brioni Sürecine Katılacak

Bugün, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, Brdo’ya katılan ülke liderlerinin 11. toplantısına katılım vesilesiyle Slovenya Cumhuriyeti’ne bir günlük çalışma ziyaretinde bulunacak. Brioni Süreci, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ve Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic’in daveti üzerine Brdo’ya giden Cumhurbaşkanı Pendarovski birdizi görüşmeler de gerçekleştirecek.

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bajram Begaj, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Başkanı ve iki üyesi Şefik Dzaferovic, Milorad Dodik ve Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani Sırbistan’dan Aleksandar Vucic ve Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Djukanovic katılacak.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada liiderlik toplantısında bölge ve Avrupa’daki güncel kilit konular, Avrupa Birliği’nin Batı Balkan ülkeleriyle genişletilmesi süreci, güvenlik durumu ve Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırganlığının yanı sıra, bu sorunla başa çıkmanın önlemleri ve yolları tartışılacağı belirtilirken, Ukrayna’daki savaşın bir sonucu olarak karşı karşıya olduğumuz enerji ve ekonomik kriz üzerine konuşulucağı ifade edilmekte.