GÜNCEL

Büyükelçi Kara’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Büyükelçi Kara’nın mesajı şu şekilde:

”Çetin mücadeleler ve fedakârlıklar sayesinde kazandığımız İstiklal Savaşı’nın ardından kurduğumuz Cumhuriyetimizin 94. yıldönümünü büyük bir mutluluk ve coşkuyla kutluyoruz.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde milletimizin kazandığı zaferi taçlandıran ve bizlere bağımsız bir millet olarak kayıtsız şartsız egemenliği armağan eden Cumhuriyetimiz varlık ve bekamızın güvencesidir. Bu vesileyle, Kurtuluş Savaşı’nda kahramanca ülkemizi savunan ve canlarını feda eden şehitlerimizi ve kanlarını döken gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

Makedonya’da Cumhuriyet bayramı coşkumuzu paylaşan soydaşlarımıza ve burada yaşayan vatandaşlarımıza; kardeşlerimize ve tüm dostlarımıza sevincimize ortak oldukları için teşekkürlerimi sunuyorum.

Malumları olduğu üzere, Türkiye Cumhuriyeti ile Makedonya Cumhuriyeti arasında, 600 yıla dayanan tarihi, kültürel ve insani köklü bağlar bulunmaktadır.

Ülkelerimiz arasında çok güçlü ve sağlam bir dostluk bağı olarak gördüğümüz soydaşlarımız ile buradaki tüm dostlarımız sayesinde, Makedonya ile ilişkilerimizin daha da güçleneceğine içtenlikle inanıyorum.

Türkiye Cumhuriyeti, Makedonya’nın istikrarlı ve müreffeh bir ülke olarak barış ve huzur içinde gelişmesini ve Avrupa-Atlantik kurumlarıyla bütünleşmesini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en güçlü şekilde desteklemeye devam edecektir.

Bu vesileyle, Türkiye ve Makedonya Cumhuriyetleri ile halklarımız arasındaki dostluk ve kardeşliğin sonsuza kadar varolmasını diliyorum.”