GÜNCEL

BM: Kırım’da İnsan Hakları İhlalleri Devam Ediyor

Rus işgali altındaki Kırım’da, işkence ve ifade özgürlüğü kısıtlamaları dahil olmak üzere temel hak ve hürriyetlere yönelik pek çok ihlal mevcut. İşgalci yönetim tarafından insan hakları ihlalleri işlenmeye devam ediyor.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Venezuela, Nikaragua ve Kırım’a ilişkin insan hakları raporunu sundu. Bachelet, Kırım’da, kolluk görevlileri tarafından yapılan işkence ve diğer suistimal örnekleri de dahil olmak üzere insan hakları ihlalleri devam ediyor.” diye belirterek, söz konusu ihlallerde bulunan hiç kimsenin cezalandırılmadığını vurguladı.

Bununla birlikte, işgal edilen yarımadadaki insan hakları durumuna ilişkin endişe duyduğunu belirten Yüksek Komiser, “Gazeteciler ve basın çalışanları mesleki hayatına yapılan müdahaleye karşı karşıya kalıyor. Konferans, toplantı veya başka bir görüşme organize etmek isteyen birkaç örgüt engellerle karşılaştı.” diyerek işgal altındaki Kırım’da özellikle Kırım Tatar örgütlerinin karşılaştığı engellere dikkat çekti.