GÜNCELSİYASET

Bakan Hasan İstanbul Ticaret Odasını Ziyaret Etti


Dış yatırımlardan sorumlu Devlet Bakanı Elvin Hasan Türkiye Cumhuriyetinde iş görüşmelerinde bulunuyor, olası dış yatırımcılarla toplantılar düzenleyerek yeni yatırımları ülkemize kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bakan dün İstanbul’da İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç bey ile görüşme gerçekleştirdi.

İTO 1882 yılında kurulmuş, Osmanlı Devletinin getirmiş olduğu kararla tüm sanayi temsilcilerinin tek kurumda birleşmesi hedefiyle kurulmuştur. Günümüzde İstanbul Ticaret Odası dünyadaki tüm ticaret odalarına örnek çalışmalar yürüten ve en büyük kuruluşlardan bir müessese, 350.000 üyesi olan bir kuruluştur.

Görüşmede Devlet Bakanı Hasan Kuzey Makedonya Cumhuroyetinin sunduğu yatırım olanaklarını, devletimizin sunduğu destekleri ve yatırım desteği politikaları’nın uygulamaların’dan söz ederek bilgileri paylaştı, akabinde İTO Yönetim Kurulu Başkanı’nı ülkemize davet eden Devlet Bakanı Elvin Hasan, Şekib Avdagiç bey tarafından pozitif ve olumlu karşılanmakla birlikte Devlet Bakanı’nın işbirliği önerilerini destekleyip geleceğe yönelik tüm yapılacak çalışmaları destekleyeceklerini bildirdiler.