AVRUPA

Bakan Elvin Hasan Dün Kalkandelen’de iş Görüşmesinde

Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Elvin Hasan dün Kalkandelen’de iş görüşmeleri kapsamında iki şirketi ziyaret etti, Solid-Plast kapı ve pencere üretimi yapan şirket ve Kalkandelen Bogovinye’de bulunan, paslanmayan malzemelerden profesyonel mutfak, fırın, ve benzer ürünler üreten Frigotehnika şirketine ziyarette bulundu. Her iki şirket de hükümetin sunduğu gelir artışı ve sermaye yatırımı yönünde Yatırımlara Mali Destek Kanunundan yararlanmıştır.

Bakan Hasan, şirketlerin üretim kapasitelerini yerinde ziyaret ederek, günlük çalışmalar yanısıra şirket yönetimleri tarafından geleceğe yönelik gelişim planlarından söz ettiler. Aynı şekilde, kuruldukları günden bugüne kadar karşılaştıkları günlük çalışmalarında karşılaştıkları zorlukları ve ileriye doğru vizyonlarını paylaştılar.

Her iki şirket temsilcileri de hükümetle olan işbirliği doğrultusunda memnuniyetlerini dile getirdiler, Bakan Hasan da şirketlerin başarılı çalışmalarından dolayı memnun olduğunu ve hükümetin şirketlerin çalışmalarının kolaylaştırılması için sürekli politikalar geliştirdiğini belirtti, ek olarak bu gibi ziyaretlerin şirketlerin gereksinimlerini daha iyi anlayabilmek için gerekli olduğunu vurguladı.

Kalkandelen şehri ziyareti kapsamında Belediye Başkanı Sn. Teuta Arifi ile de görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede birçok konu ele alındı, özellikle de Kalkandelen şehrimizin yatırım olanakları alnında sunduğu öncelikler konusu görüşüldü.