GÜNCEL

Azerbaycan Heyeti Kuzey Makedonya’da

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Azerbaycan Cumhuriyeti Ekonomik İşler ve Yenilikçi Kalkınma Politikası Dairesi Başkanı Şahmar Movsumov ile Cumhurbaşkanlığı Yönetimi ve Azerbaycan Cumhuriyeti Tarım Bakanı Mecnun Memmedov Makedoya ziyaretinde Tarım, Orman ve Su Yönetimi Bakanı Ljupcho Nikolovski ev sahipliği yapmakta.

Bakan Nikolovski “bugünkü ikili toplantımızda, Makedon topraklarının birleştirilmesi konusundaki olumlu deneyimimizi açıkça paylaştık. Arazinin toplulaştırılmasından elde edilen tüm bilgi ve faydaları aktarıyoruz ve bunun faydalarını bizzat sahada yüksek Azerbaycan heyetinin önünde sunacağını ifade ederken, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’ne (FAO) göre ülkemiz, modern teknolojilerin uygulanmasını ve üretim sürecinin iyileştirilmesini engelleyen küçük parçalı parsellerle ilgili sorunların çözümünde bölgede lider konumda olduğumuzu ifade etti.

Toplantıda ayrıca güzel Makedon elmasının Azerbaycan’a ihracatının yanı sıra işleme sanayisinden diğer ürünlerimizin ihracatı da ele alındı.