SİYASET

Adnan Kahil: “Kenan Hasipi Hesap Vermelidir”

E-dergimize  Türk Hareket Partisi Genel Başkanı Prof.Dr Adnan Kahil, Kenan Hasipi’nin istifasından sonra çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Adnan Kahil: ” başka bir parti başkanının istifası sonrasında bizim başka bir partinin iç meseleleri konusunda yorum yapmamız doğru değildir. Ancak Kenan Hasipi 1994-1998 ve 2002 – 2016 yılları arasında milletvekilliği yaptığı için onun sadece kendi partisine değil, Makedonya Türk milletine hesap verme yükümlülüğü var ’’ derken, Hasipi’ye zor sorular sordu.

Adnan Kahil, Kenan Hasipi’ye istinaden; Hasipi yıllardan beri milletvekilliği görevinde bulundu ve Makedonya Türklerinin en ağır dönemlerinde kendi ve aile çıkarları için mi Makedonya Türklerini ırkçı ve şoven bir yapıya pazarladı? Hangi istihbarat örgütlerine çalıştığını Hasipi Makedonya Türkleri ile paylaşmalıdır. Bugüne kadar Türklere yapılan zulümler sonucunda, özellikle Osmanlı eserlerinin yok edilmesi ve Osmanlı medeniyetinin silindiği dönemde Hasipi’nin suskun olduğu, Türkler ile ilgili sunulan yasa ve yasa değişikliklerine neden sessiz kaldığını Makedonya Türk kamuoyuna anlatmalıdır. 18 yıllık milletvekili döneminde 200-300 gence iş imkanı sağladıklarını iddia eden Hasipi herhalde sadece son 10 yılda kamuda yaklaşık 100 bin yeni istihdam sağlandığını ve sadece 200 – 300 gence iş imkanının sağladığını yeterli olmadığını bilmelidir.

Makedonya Türk siyasi sahnesinde ilklere imza atan partinin Türk Hareket Partisi olduğunu iddia eden Kahil, partinin profesyonelleşmesi konusunda yavaş ama sağlam adımlar atıldığını, partinin gençleştiğini ve gençlere önem veren bir parti olduğumuzu bilmelidirler. Biz ne yapmaya başlamışsak arkamızdan Hasipi bizi takip etmiştir. Hasipi’nin bu kadar yıl bir süre milletvekili olma kapasitesinde olmadığını söyleyen Kahil, Hasipi devamlı Türkler konusunda ses çıkartamadığı ve hristiyan demokrat bir çizgide bulunduğu için Makedon partilerinin işine gelip, bazı istihbarat gruplarının desteği ile Türklerin fakirleşmesinde ve sessiz kalınmasında ile tepkisiz bir millet olmamıza neden olmuştur.

Hasipi Türkleri tam anlamıyla bölmüştür. En son düzenlenen Cumhurbaşkanlık seçimlerinde el uzatıp ortak bir Türk Cumhurbaşkanı adayı çıkartma önerimize olumlu cevap vermemiştir. Siyasi kariyeri hep entrikalarla ve Türkleri kendi çıkarları için pazarlamakla geçmiştir. Şeffaf bir yönetim sistemi oluşamadığı için Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen maddi yardımların nereye gittiğini kendisinden mada kimse bilmiyor. Hasipi’ye bazı çevreler tarafından yapılan baskılar sonucunda istifa etmiştir. Ancak sadece partisine değil, Makedonya Türklerine hesap verme yükümlülüğü vardır diyen Kahil, ilerleyen dönemlerde de Makedonya Türklerinin çıkarları doğrultusunda yapılması gereken tüm çalışmaları yapacaklarını söyledi.