ABD Üsküp Büyükelçiliği:”Tüm Siyasi Partiler Demokratik Süreçlere Saygı Göstermelidir”
ABD Üsküp Büyükelçiliği, siyasi partilerin demokratik süreçlere ve kurumlara saygı göstermeleri konusunda çağrıda bulundu.
Bildiride, ‘’NATO Genel Sekreteri Jens Soltenberg ve Avrupa Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu üyesi Johanes Han’ın bir an önce hükümetin kurulması konusundaki tavırlarıyla hemfikiriz. Bütün siyasi partiler demokratik süreçlere ve kurumlara saygı gösterip, reformların bir an önce gerçekleşmesine odaklanmalıdırlar. Ancak o şekilde Makedonya stratejik hedefleri olan NATO ve AB yolunda ilerleme kaydedebilecektir, ABD ise bu hususta yıllardır desteğini ortaya koymaktadır’’, deniliyor.
Soltenberg yaptığı açıklamada tüm tarafları sağduyulu davranmaya davet ederken, hükümet kurma yetkisinin bir an önce Zaev’e verilmesini beklediğini belirtti.
Johanes Han da benzer bir tutum izlerken, demokratik toplumlarda değişimlerin normal bir süreç olduğunu ve bunun kabul edilmesi gerektiğini iletti ve en kısa sürede hükümetin kurulmasını arzuladığını belirtti.