GÜNCELTÜRK DÜNYASI

Koronavirüs Formula 1’de Vurdu: 2020 Azerbaycan GP’si Ertelendi

Formula 1 yönetim kurulunun, Uluslararası Motor Sporları Federasyonunun (FIA), yarış organizatörlerinin ve sponsorların telekonferans yoluyla düzenlediği toplantıda, 7 Haziran 2020’de yapılması planlanan Azerbaycan Grand Prix’inin (GP) erteleme kararı alındı.

Formula 1’in Mart, Nisan ve Mayıs aşamalarının iptal edilmesinin ardından ilk sırada olması beklenen Bakü yarışı, koronavirüs sebebiyle ertelendi.

Azerbaycan GP’si organizatörleri, pisti hazırlayabilmesi için haftalara ihtiyacı olduklarını ve şu anda tıpkı bir diğer cadde yarışı olan Monako ile aynı lojistik problemleri yaşadıklarını belirtti. Koronavirüs salgınının da Azerbaycan’da etkili olmaya başlaması üzerine, yarışı iptal etmek yerine ertelenmesine karar verildi.

SEZONUN İLK YARIŞI KANADA OLACAK

Koronavirüs pandemisinin ardından ilk olarak Çin GP, daha sonra Avustralya GP iptal edilmişti. Kısa bir süre sonra da Bahreyn, Vietnam, İspanya, Hollanda yarışları ve Monako GP ise iptal edilmişti. Bakü’nün kararı sonrası 2020 Formula 1 sezonunun (en erken) 14 Haziran 2020’de Montreal’deki Kanada GP’siyle başlayacak. Gircuit Gilles Villeneuve’deki yarış, normalde sezonun sekizinci ayağıydı ama orada yapılacak yarışla ilgili de ciddi soru işaretleri bulunuyor.