GENEL

Zoran Zaev: Türkler Makedonya’nın Yapıcı Unsurudur

Makedonya Cumhuriyeti Başbakanı Zoran Zaev 21 Aralık Türkçe Eğitim günü münasebetiyle Türk toplumu önünde yapmış olduğu konuşmada Makedonya’da Türklerin yapıcı unsurlarından biri olduğunu ve her zaman Makedonya ve Türkiye ilişkilerinde bir köprü vazifesi yürüttüğünü söyledi.

FETÖ mücadelesi konusuna da değinen Zoran Zaev, Türkiye’nin yıllardan beri terör örgütleriyle mücadele ettiğini dile getiren Zaev, kendisinin terörle mücadele konusunda her zaman Türkiye’nin yanında olduğunu ve olacağını, kendisine düşen görevi de yerine getirmek için mücadele edeceğini ifade etti.

Yaklaşık 10 bin Türk’ün toplandığı Boris Traykovski spor salonunda Başbakan Zoran Zaev’in ”Zoki, Zoki” tezahüratlarıyla sözü kesildi.

Ayrıca tarihin devletleri ve halkları birleştirdiğini ifade eden Başbakan Zaev, “Makedonya Cumhuriyeti tüm vatandaşları için bir toplum inşa ediyor. Makedonya’daki Türk toplumu bizim ortak toplumumuzun anlamlı ve temel yapı taşlarındandır. Makedonya’da yaşayan Türkler, bizim çokkültürlü,  ve çok etnikli toplumumuza katkı sunmaktadır ” dedi.