SİYASET

Zoran Zaev: Seçimler Sorun Değil, Çözümdür

Zoran Zaev bugün 4. seçim bölgesinden milletvekili adaylarıyla birlikte kameraların karşısına geçti.  Zaev ”seçimler vatandaşların sağlığı için, devlet kurum ve kuruluşlarının tam kapasitesiyle çalışması için seçimlerin yaz aylarına girmeden önce yapılması için bir çözüm bulunması gerektiğini” söyledi.

Bu durumda seçimler sorun değil, bir çözüm olduğunu belirten Zaev, demokratik bir ülkede Meclis’in olması gerektiğini savunan Zaev, bu durumda hükümeti denetleyecek bir mekanizma olmadığından, OHAL ile ülkeyi uzun süre yönetmenin doğru olmadığını sözlerine ekledi.

Parti olarak demokrasiyi benimsediklerini, demokrasi kapasitenin üst seviyede olduğunu ifade eden Zaev, muhalefetin de bu süreçte sorumlu davranması gerekir. ” Bizler muhalefet olduğumuz dönemde hükümet tarafından alınan kararları televizyonlar vasıtasıyla öğreniyorduk, artık önemli konuları muhalefetle istişare ediyoruz, muhalefetle sorunlara çözüm arıyoruz. Bundan dolayı seçim tarihini yine muhalefetle belirleyeceklerini” belirten Zaev, demokratik bir süreç ile sağlıkçıların tüm tavsiyelerine uyarak seçimlerin ilk fırsatta yapılabileceğini söyledi.