SİYASET

Zaev: Vmro-Dpmne’nin Muhalefet Olma Zamanı Gelmiştir

Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) lideri Zoran Zaev dün gece Al Jazeera Balkans kanalında yayınlanan röportajında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundur. Zaev’in açıklamalarının satır başları şöyle:

– Dünyanın hiçbir yerinde olmadığı gibi bizde de, rejimi yöneten ve krize sebep olan, binlerce vatandaşı yasa dışı dinleyen, gazetecileri, muhalefeti ve suçsuz vatandaşları hapse atan, Makedonya tarihindeki en büyük yolsuzluklar için şüpheli olan birinin krize çözüm olması mümkün değildir. Protestocuları, vatandaşları ve vatanseverleri bizim yeni hükümet proğramımızı yorumlamaları çağrısını yapıyoruz.

– Kendisi (Nikola Gruevski) muhalefet olmaya hazır olmalıdır. Arkamızda 700 bin vatandaşın oyunu almış olan 67 milletvekilinin desteği var. Şu anda olan sadece ülkedeki yönetimin sakin bir şekilde el değiştirmesidir.

– Ülkedeki krize çıkış sadece ve sadece yeni hükümetin proğramı ile mümkündür. Kendisi (Gruevski) yaptığı işlerden sorumlu olacak ve bağımsız kurumlara hesap vermek zorunda olacaktır. Tek yol yönetimin sakince demokratik yolla el değiştirmesine izin vermesidir, aksi durumda ülkeyi istenmeyen bir senaryoya götürüyor.

– Artık 10 yıl sonra bizim de işbirliği yapmak isteyeceğimiz bir yapıcı muhalefet olmaları zamanı gelmiştir. Bütün süreçleri vatandaşların beklentisi doğrultusunda bu şekilde başarabiliriz.

– Biz kurumsal yolda kalmaya devam ediyoruz, yani hükümet kurulmali ve Vmro-Dpmne muhalefet olmalıdır.