BALKANLAR

Yunanistan-Bulgaristan Doğal Gaz Boru Hattı İnşaatının 15 Eylül’de Tamamlanması Bekleniyor

Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanı Mimar İvan Şişkov, Yunanistan-Bulgaristan doğal gaz ara bağlantı boru hattı (IGB) inşaatını yerinde inceledi. İnceleme sırasında basına açıklamalarda bulunan Bakan, “Hala biraz iş kaldı, hadi hepimiz çaba gösterelim, inşaat sürecinin tüm katılımcılarından bahsediyorum. Devlet kelimenin tam anlamıyla inşaatın bir parçası oldu, farkındaysanız bu hiç önemli değil, boru hattı inşaatını tamamlayabilmek için sonuna kadar her türlü çabayı göstereceğiz” dedi.

Şişkov, “İnşaatı tamamlamak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz, elbette bu inşaatçıya bağlıdır. Umarım bugün gördüklerim beni rahatlatır, ancak bu durumda kimse rahat olmamalıdır. Her gün değerlidir. Bir günü kaçırmamalıyız. Size şunu söylemek istiyorum ki bu boru hattı için inşaat izni 2017 yılında verilmiştir” diye ifade etti.

Bakan, yapı inşaatı ile ilgili belgelerin önümüzdeki hafta sonuna kadar müteahhit ve denetim şirketleri tarafından sağlanmasını beklediklerini belirtti. 10-15 Eylül tarihlerinde inşaatın tamamlanacağına dair güvence aldıklarını söyledi.

“Her yönden çalışmaların yapıldığını görüyorum” diyen Şişkov, Yunanistan tarafında teknolojiyle ilgili testlerin başladığını duyurdu.