GENEL

Yeni Bakanlar Görevlerine Seçildi

Makedonya’da düzenlenen Yerel Seçimlerde Gostivar Belediye Başkanlığına seçilen Arben Taravari’den boşalan Sağlık Bakanı pozisyonu birkaç aylık bir aradan sonra dün dolduruldu. Uzun bir zaman Başbakan Zoran Zaev ve Arnavut Birliği lideri Ziyadin Sela arasında yürütülen görüşmelerin ardından yeni Sağlık Bakanını Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği’nin (SDSM) teklif edeceği kamuoyunu Başbakan Zaev tarafından duyurulmuştu.

Hükümetin yeni Sağlık Bakanı teklifi, nörölog ve aynı zamanda Başbakan Zaev’in sağlık danışmanlığını yürüten Venko Filipçe oldu. Mecliste dün gerçekleştirilen oylamada çoğunluk olan 61 milletvekili Filipçe’nin Sağlık Bakanı görevine evet oyu kullanırken, bir çekimser ve bir hayır oyu da çıktı. Oylama sonucunda Venko Filipçe Makedonya’nın yeni Sağlık Bakanı oldu.

Meclis çoğunluğu bünyesindeki milletvekillerinin yeni görevlere atamalarından sonra boşalan milletvekili koltuğuna Romların Stratejisinden sorumlu Devlet Bakanı görevini yürüten Samka İbraimovski geçmişti. Boşalan Bakanlık koltuğuna Mecliste yapılan oylama sonucunda avukat Aksel Ahmedovski seçildi.

Meclisin dün yapılan oturumunda ayrıca boş olan Orman ve su işleri Bakan vekili görevine Blage Tsvetkoviç seçilirken, Eğitim ve bilim Bakanlığında Bakan vekili görevine Arbır Ademi seçildi.