BALKANLAR

Vuçiç: Kosova Türkiye Değildir

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, bugün, Sırbistan’ın, Türkiye’nin Kosova’nın bağımsızlığının tanınması için yeni bir lobi başlatmasına karşı çıkacağını açıkladı.Vuçiç Kosova Türkiye değildir ifadelerini kullandı.

Manas manastırını ziyareti sırasında, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın uyarısı sorulduğunda, Recep Tayyip Erdoğan’ın  Kosova’nın  tanınması için lobi faaliyetlerini yoğunlaştıracağına dair sözlerinin hatırlatılması üzerine  Vuçiç,  Pink TV kanalına yaptığı açıklamada,  bunun gerçekçi olduğunu çünkü Türkiye’nin bir süper güç olduğunu  vurguladı.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşmaya çalışacağım. 1 Eylül’e kadar, Washington anlaşmasına göre, her iki taraf da tanınma veya tanınma için lobi yapmamakla yükümlüdür” şeklinde konuşan  Vuçiç, “Tanıma kampanyasını 1 Eylül’de, belki ondan önce başlatırlarsa buna karşı çıkarız” dedi.  Türkiye büyük bir güç, ancak Sırbistan’ın karşı çıkmaya kalkışmayacak kadar küçük olmadığını kaydeden Vuçiç, ” Geriye ülkemiz ve halkımız için savaşmak kalıyor. Boş vatanımız yok, o yüzden göreceğiz. Erdoğan çok güçlü, biz değiliz ve umarım yumuşar. Yumuşamazsa, ülkemiz için savaşacağız.  Benim dediğim kadar küçük olmadığımızı göreceksiniz” ifadelerini kullandı.