GENELGÜNCEL

Ustrumca’da Türk Mahallesinde Çatışma

Bu gece Ustrumca’nın Türk mahallesinde polisler ve vatandaşlar arasında çatışma yaşandı, o esnada sivil polisler tarafından havaya ateş açıldı. Olay saat 18 sıralarında başladı ve iki saat civarında sürdü. İçişleri Bakanlığına bağlı sivil elbiselerde olan müfettişler, şüpheli bir şahsı göz altına almak için mahalleye gelmesi ve bunun üzerine vatandaşların tepkisiyle karşılaşmaları arbede çıkmıştır.

Olay yerinde Savcı  incelemelerde bulunmuştur ve o esnada vatandaşlar genci elindeki kelepçeler ile SDSM’nin mahalledeki ofisine götürmüşlerdir. Vatandaşlar medya ekiplerini seçim ofisinin içine girmesine izin vermişler. Genç şahıs seçimde SDSM için çalıştığını ve o sebepten bu girişimin onu korkutma ve sindirme amaçlı yapıldığını açıklamıştır.

Türk mahallesine Ustrumca İçişleri Bakanlığının şefinin gelmesi üzerine, şüpheli genç serbest bırakıldı ve kalabalık dağıtılmıştır. İçişleri Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre: olayın halen netlik kazanmadığını. Olay esnasında müfettişlerin saldırıya uğradığını ve ateş etmek zorunda kaldığını. Olay ile ilgili sebepler yeniden araştırılacak ve yarın İçişleri Bakanlığı daha kesin bilgiler üzerine açıklamalarda bulunacaktır, denildi.