EĞİTİMGÜNCEL

Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin 2019 Dönemi Mezuniyet Töreni Düzenlendi


Kuzey Makedonya’nın önde gelen yükseköğrenim kurumlarından biri olan Uluslararası Balkan Üniversitesi, bugün düzenlenen törenle 9. nesil mezunlarını verdi. 6. nesil yüksek lisans mezunlarıyla birlikte bugün 250’ye yakın öğrenci mezuniyet sevincini yaşadı.

İBU kampüsünde düzenlenen mezuniyet törenine Başbakan Zoran Zaev, Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Elvin Hasan, T.C. Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, Arnavutluk Büyükelçisi Fatos Reka, Slovenya Büyükelçisi Milan Jazbec, İBU Mütevelli Heyeti Başkanı Aydoğan Ademoski, TİKA Üsküp Program Koordinatörü Aytekin Ayden, İBU Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem, üniversitelerin temsilcileri, sivil toplum teşkilatları başkanları, iş dünyasının saygın isimleri ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Başbakan Zoran Zaev, İBU’nun önemli bir yükseköğrenim kurumu olarak Kuzey Makedonya, Balkan ülkeleri ve Türkiye arasındaki bir köprü olduğuna dikkat çekti. Bir vakıf üniversitesi olarak İBU’nun bini üzerinde burs vererek genç nesillerin yetişmesine katkı sağladığını vurgulayan Zaev, “Bu yıl tüm ülkedeki en başarılı üç lise öğrencisine verilmesi kararlaştırılan tam bursla, İBU da hükümetimiz gibi en iyi gençlerimizi ülkede tutmak için adım atmış oldu. Gençlere yönelik bu yaklaşımıyla İBU takip edilmesi ve değer verilmesi gerek kendine has bir sistem oluşturdu” dedi.
Başbakan Zaev, İBU’nun devlet kurumları ve iş dünyasıyla işbirliğine destek verdiklerini sözlerine ekledi. T.C. Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, İBU’nun 2006 yılından bu yana Kuzey Makedonya’nın yanı sıra tüm Balkanlarda kaliteli eğitimin adresi olmayı başardığını kaydetti. İBU’nun, T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde kurulduğuna dikkat çeken Büyükelçi Kara, “Bu güzide üniversite, Kuzey Makedonya ve Balkanların geleceğine ışık tutacak nesiller yetiştirmeye devam edecek. Türkiye ile Kuzey Makedonya arasındaki güçlü bağları daha da sağlamlaştıracaktır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından neslin en başarılı öğrencisi Nefise Şaban, sertifikasını Başbakan Zoran Zaev’den aldı. Ademoski ve Prof. Dr. Erdem de Başbakan Zaev’e günün anlam ve önemine ilişkin hediye takdim etti. Türk Hava Yolları, nesil birincisi ve bir şanslı öğrenciye gidiş-dönüş İstanbul bileti hediye etti. Törenin geri kalan kısmında protokol üyeleri tarafından mezun olan öğrencilere diplomaları takdim edildi ve tören öğrencilerin keplerini havaya fırlatmasıyla sona erdi.