GENELGÜNCEL

Üç Şirket Yolları Kardan Temizlemek İçin 1,5 Milyon Avro Almış, Makedonya’da 20 cm Kardan Sonra Trafik Felç Oldu

,,Makedonya Yolları’’ devlet şirketi üç özel şirket ile karayollarını kardan temizlemeleri için 1,5 milyon avro değerinde sözleşme imzalamış. Kamu alımları-ihaleleri elektronik sistemine göre üç şirket şunlardır: Ulaşım, ticaret ve hizmet şirketi NB-TRANS SOMPANU DOO Tetova sözleşme değeri bir milyon avro, Üretim, ticaret ve hizmet şirketi PERPARİMİ Nuhi Recepi DOEL ithalat-ihracat Aşağı Strogomişte kötü Zayas  sözleşme değeri 113.000 avro ve Taşıma, üretim, ticaret ve hizmet şirketi YOSKATRANS-TREYD DOEL ithalat-ihracat Demir Hisar sözleşme değeri 323.000 avro. Anlaşmada bahsi geçen hizmet kış koşullarında 2016-2017 sezonunda Makedonya Cumhuriyeti devlet karayollarını temizlemek.

Geçtiğimiz aylarda ,,Makedonya Yolları’’ 1,1 milyon avroluk kar temizleme ekipmanları alımı için ihale açmıştır. İhale 9 Kasımda açılmış, ihaleye katılanların teklifleri 19 Aralıkta açılması gerekiyormuş.

Bu sabah Makedonya Avtomoto Birliği (AMSM) Makedonya’nın doğusuna giden bütün karayolların tamamen kapalı olduğu bildirdi. Veles -Üsküp otobanının tamamen kapalıdır. Üsküp-Veles otobanında trafik tek şerit üzerinden devam etmektedir. Büyük kar yağışları olduğundan bölge karayolu Tetova-Yazintse, Yazintse köyü yakınlarında tamamen kesintiye uğramıştır.

AMSM’dan gelen bilgiler göre İştip-Koçana karayolu da kapalıdır. Krupişte köyü ve ,,Vago’’ yakıt istasyonu arasında kar yığınlarından trafik kapalıdır.