Türk Toplumunun % 65’inden Fazlası Hükümetin AB Üyelik Politikalarını Destekliyor
Kamuoyu Araştırma Ajansı. Brima Gallup, 18 Eylül – 11 Ekim 2023 tarihleri arasındaki dönemde Türk toplumundaki vatandaşların güncel siyasi konularla ilgili çeşitli konulardaki kamuoyu görüşlerini incelemek amacıyla bir anket gerçekleştirdi. Bu ankette 38 belediyeden 18 yaş üstü 333 katılımcı ankete katıldı.
Ankete katılanların %67,5’i S. Makedonya’nın AB’de olması iyi bir şey, yüzde 23,4 bu konuda tarafsız olduğunu belirtirken, ankete katılanların yüzde 6,9’u AB üyeliğinin kötü bir şey olduğunu düşünüyor.
Gelecek hafta parlamento seçimi olsa hangi partiye oy verecekleri sorulduğunda katılımcıların yüzde 22,5’i Türk Hareket Partisi’ni (THP), yüzde 20,4’ü Türk Demokratik Partisi’ni, yüzde 7,8’i TMBH’yi tercih etti.
Ankete katılanların yüzde 74,5’i muhtemelen bir sonraki seçimlerde oy kullanacaklarını belirtti.
Makedonya’da en çok hangi Türk siyasi liderine güvendiğiniz sorulduğunda ankete katılanların yüzde 23,7’si Enes İbrahim, yüzde 20,7’si Erdoğan Saraç, yüzde 10,8’i Beycan İlyas dedi.