SİYASET

THSA Müdürü Rahman, AK İnsan Hakları Komiseri Muiznieks İle Görüştü

Makedonya’ya çalışma ziyareti gerçekleştiren Avurpa Konseyi (AK) İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks, Toplulukların Haklarının Sağlanması Ajansı (THSA) müdürü İlhan Rahman ile görüşme gerçekleştirdi. Ajans binasında gerçekleşen görüşmede Rahman, Muiznieks’i yaptıkları çalışmalar konusunda bilgilendirdi.

Toplantıda Rahman, Makedonya’da nüfusu %20’nin altında olan toplulukların mevcut durumunun yanı sıra kamuda hakça temsil, eğitim ve kültür gibi alanlar hakkında Muiznieks’e bilgi verdi. Ajansın geçmişte devlet yapısı içerisinde dışlanıldığına vurgu yapan Rahman, önümüzdeki dönemde yapılması öngörülen faliyetler konusuna değindi.

Avurpa Konseyi (AK) İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks Makedonya ziyareti kapsamında nüfusu az olan toplulukların mevcut durumunu birinci ağızdan duymanın önemli olduğuna vurgu yaptı. Ajansın toplulukların haklarını gözetmek ve geliştirmek konusunda önemli bir pozisyonda olduğunu belirten Muiznieks, Avrupa Birliği üyelik sürecinde mutlaka düzenlemelerin olması gerektiğinin altını çizdi.

 

Gerçekleşen toplantıda Makedonya’da nüfusu %20’nın altında olan toplulukların varolan sorunlarına ortak ve kalıcı çözümler konusu masaya yatırıldı. Toplulukların Haklarının Sağlanması Ajansı (THSA) ve Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri’nin önümüzdeki dönemde başta tecrübe ve bilgi aktarımı konusunda görüş birliğine vardıkları, ortaklaşa yapılabilecek faliyetler hakkında kurumların kordinasyon içerisinde olmaları kararlaştırıldı.

Nils Muiznieks Makedonya ziyareti kapsamında Başbakan Zoran Zaev, Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, Meclis Başkanı Talat Caferi ve Dışişleri Bakanı Nikola Dimitrov ile görüşmeler gerçekleştirdi.