SİYASET

THP: Yeni Hükümet Hayırlı Olsun

Türk Hareket Partisi (THP) yeni hükümetin kurulması ile ilgili basın bildirisi yayınladı. Bildiri şu şekilde:

Ülkemizin çok değerli vatandaşları,

Aziz milletimizin asil temsilcileri,

Demokrasinin yılmaz savunucuları,

Bitmez kararlılıkla zorluklara göğüs geren parti teşkilatlarımız, üye ve gönüllüleri,

Özgürlük ateşini ilk yakan gençlerimiz,

Değerli kamuoyu,

Makedonya Cumhuriyeti uzun yıllar süren çetin bir mücadelenin sonucunda bugün özgürlüğe yeniden merhaba demiştir. Zorlu ve kısıtlı şartlar ile ülkeyi işgal eden rejimi yıkmak kolay olmamıştır. Demokrasi ve özgürlüğe inanan bir kitle ile girilen yolda yaz, kış demeden, yağmur, çamur dinlemeden kararlılıkla hedefe emin adımlarla koşulmuştur. Böylece olağanüstü inanç ve azimli çalışma ile bugün ülkemiz yeni hükümete kavuşmuştur.

Yeni hükümet her alanda talan edilmiş bir devleti devralıyor. Yüklendiğimiz sorumluluk ve aldığımız yükün son derece bilincindeyiz. Yola girerken verdiğimiz ’’Makedonya’ya yaşam getireceğiz’’ sözünün yerine getirme safhasına geçiyoruz.

Yeni hükümetimiz reformsal olacaktır. Çökmüş devleti yeniden yapılandıracak ve en büyük stratejik hedef olan Avrupa Birliği ve NATO üyeliği konularında sonuca endeksli adımlar atacaktır. Başta ekonomi olmak üzere, hukuk, sağlık, eğitim, kültür alanlarında vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda düzenlemeler yapacaktır. İktidarın temelinde insanımız olacaktır. Hükümet ve yöneticiler şimdiye kadar olduğu gibi ayrıştırıcı ve bölücü değil, kucaklayıcı ve yapıcı olacaklardır.

11 yıl zifiri karanlıktan sonra aydınlığa ulaşan vatandaşlarımızı demokratik değerlere sahip çıkmalarından ötürü en içtenlikle kutlarız. Soydaşımız, hak ettiği adalete, eşitliğe ve özgürlüğe en sonunda ulaşmış olacak.

Başbakan Zoran Zaev ve kabinesine başarılı çalışmalar dileriz. Parti Genel Başkanımı Prof. Dr. Adnan Kahil’in Türk Dünyasından sorumlu Devlet Bakanı görevine getirilmesi partimiz için büyük bir gurur ve sorumluluk arz etmektedir. Eskiden olduğu gibi önümüzdeki dönemde de Türk Hareket Partisi olarak var gücümüzle milletimizin ve devletimizin daha iyi yarınları için çaba sarf edeceğimizi hatırlatırız.

Saygılarımızla…