GÜNCEL

THP “Makedonya ve Göçler” Konulu Konferans Düzenledi

Türk Hareket Partisi (THP) “Makedonya ve Göçler” konulu bir konferans düzenledi. Konferansa Türk Tarih Kurumu Başkanı ve Kayseri eski Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu ile Dr. Neval Konuk Halaçoğlu katıldılar.

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, balkan coğrafyasında Türk varlığının Osmanlı öncesinden başladığını ancak Osmanlı’nın bölgeye yerleşmesiyle birlikte İslam dinin yaygınlaştığını söyledi.

Dr. Neval Konuk Halaçoğlu ise Osmanlı’nın coğrafyadan ayrılmasıyla birlikte Türkiye’ye başlayan göçlerin ve göçlerin etkisinden bahsetti.

Türk Hareket Partisi (THP) Genel Başkanı Enes İbrahim, 21 Aralık Türkçe Eğitim Günü üzerine konuşurken, 2007 yılında bayramlar yasasında yapılan değişiklikle birlikte Türklere bir bayram verildi. Ancak dönemin milletvekilleri uzlaşma yoluna gitmeyerek Tefeyyüz İlköğretim Okulu’nun 21 Aralık Tefeyyüz’de kurulduğuna dair bir değiştirge sundular. Ancak aradan 15 yıl geçti ve hala Tefeyyüz’ün 21 Aralık 1944’te kurulduğunu belgeleyemediler. Zira Tefeyyüz’ün kuruluşu 1884 yılına dayanmaktadır.  İkinci dünya savaşının ardından ise Tefeyyüz 26 Aralık 1944 yılında kurulmuştur. 2009 yılına kadar Tefeyyüz’ün kuruluş günü etkinlikleri 26 Aralık’ta yapıldığını belirtti.