SİYASET

THP Kurultaya Gidiyor! Kahil Aday Olmayacak

Türk Hareket Partisi’nin dün düzenlenen parti merkez meclis toplantısında 19 Kasım’da, partinin 3.Olağan Kurultayının düzenlenme kararı alındığı bildiriliyor. Parti meclisinin aldığı karar doğrultusunda 19 Kasım 2017 tarihinde Üsküp’te kurultay düzenlenecek.

Partiden yapılan yazılı açıklamada: Parti olarak Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) öncülüğündeki koalisyonumuz geçen parlamento seçimlerinde tatmin edici bir başarı elde etmiş ve hükümette yer alınmıştır. Aynı şekilde Yerel seçimlerde koalisyonumuzun başarısı pekiştirilmiştir.

Yapılan açıklamada Partinin Genel Başkanı Prof.Dr. Adnan Kahil’in, siyasi arenada Türk gençlerinin önünün açılması için yapılacak kurultayda aday olmayacağı bildirildi.

THP’den aldığımız bilgiler doğrultusunda Haziran ayında düzenlenen parti meclis toplantısında kurultay kararının alındığı ve partide gerekli kurultay hazırlıklarının yapıldığı bildiriliyor.

Parti kurultayında Genel Başkanlık için aday olacak kişi veya kişilerin önümüzdeki günlerde netleşmesi beklenirken, parti organlarında ciddi bir yenilenmeden bahsediliyor.