SİYASET

THP: İvanov’dan Milli İradeye Darbe

Türk Hareket Partisi Cumhurbaşkanı İvanov’un Zoran Zaev’e hükümet kurma görevini vermemesinden sonra kamuoyuna açıklamalarda bulundu. THP ” milli iradeye saygı göstermeyen İvanov’un darbe girişiminde bulunduğu”  belirtti.

THP’nin basın bildirisini olduğu gibi yayınlıyoruz:

Cumhurbaşkanı İvanov dün hükümeti kurma görevini Sosyal Demokratlar Birliği Genel Başkanı Zoran Zaev’e vermeyerek ülkede bir darbe girişiminde bulunmuştur. Daha önce mecliste çoğunluğu bulabilene hükümet kurma görevi vereceğini söyleyen İvanov, Zoran Zaev çoğunluğu sağlayarak, 67 milletvekilinin imzasını İvanov’a sunmasına rağmen İvanov sözünde durmayarak, Anayasaya ve demokrasi prensiplerini çiğneyerek, milli iradeye ihanet etmiştir. 610 bin’den fazla vatandaşın değişim için oy kullandığını ve mecliste çoğunluğun sağlanmasına rağmen Gorge İvanov hükümet kurma görevi Zoran Zaev’e vermeyerek milletin sesine kulak vermeyerek, milli iradeye ihanet edip, demokrasiye darbe vurmuştur.
İvanov’un Zoran Zaev’e hükümet kurma görevini vermeyeceğini söylediği basın toplantısında Arnavut dilinin kullanımının genişlenmesi ve Arnavutların yasal ve Anayasal haklarını vermemesini Zoran Zaev’den isteyen Gorge İvanov, Arnavutlar aleyhinde yapmış olduğu sert açıklamalarla ırkçı-faşist bir söylem ve tutum sergileyerek Makedonya’da Müslüman topluluklar arasına fitne koymayı hedeflemiştir. Fitne ateşini yakan, fitili ateşe veren Gorge İvanov derhal dün konuştuklarını gözden geçirmelidir.
İvanov, milli iradeye yapılan bu darbe girişimine son vermeli ve hükümet kurma görevini derhal Zoran Zaev’e vermelidir. Seçimlerde 610 bin’den fazla vatandaşın değişim diyerek, mecliste çoğunluğu sağlayarak hükümeti kurma görevi vermeyen İvanov kararını değiştirmediği takdirde Gorge İvanov Makedonya siyasi tarihinde darbeci olarak anılacaktır.

Türk Hareket Partisi
Genel Merkezi
Basın Yayın Komisyonu