SİYASET

THP Genel Başkanı İbrahim, ”11. Uluslararası Balkan Tarihi Kongresi’ne” Katıldı

Karadeniz Rumeli Dernekler Federasyonu’nun (KARDEF) tarafından 2-3 Aralık 2017 tarihinde Samsun’da “11. Uluslararası Balkan Tarihi Kongresi” düzenlendi. Kongreye gerek Türkiye’deki Balkan camiası temsilcilerinin yanı sıra Balkan coğrafyasından birçok önemli siyasetçi katıldılar.

Makedonya’dan kongreye Türk Hareket Partisi (THP) Genel Başkanı ve milletvekili Enes İbrahim katıldı ve konuşma yaptı. Kongreye Samsun Mübadele Derneği Başkanı Olcay Yanık, 24. dönem AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Said, eski MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis,  İYİ Parti Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, AK Parti Samsun Milletvekilleri Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı da konuşma yaptı. Katılımcılar arasında AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri bulunduğu bildirildi.

THP Genel Başkanı ve Milletvekili Enes İbrahim kongrede yaptığı konuşmada, Balkan coğrafyasıyla ilgili organizasyonların herkes için çok önemli olduğunu vurgularken: ”Malesef 1912’de Balkanları kaybettik ama kaybetmeden önce o topraklarda hak hukuk ve adalet vardı. Tüm milletler barış içinde yaşıyordu, Osmanlı bölgeden ayrıldıktan sonra Balkanlarda kan durmak bilmedi. Balkanlarda barış sağlanmadan, dünyada barış sağlanmaz. Bu yüzden Balkan halkları dayanışma içerisinde olmalı. Yaklaşık 10 yıl Makedonya’da hak ve hukuk mücadelesi verdik. Geçen yıl erken genel seçimle bir rejim yıktık. Türk-Osmanlı izlerini silmek ile meşgul olan zihniyetin sonu geldi. Hak, hukuk ve adalet olmadan Balkanlardaki diğer ülkelerde refaha ulaşmak mümkün değil”dedi.