GÜNCEL

THP Genel Başkanı Enes İbrahim TBMM Başkanı Şentop’a TBMM’nin 100. Kuruluş Yıl Dönümünü Tebrik Etti

Türk Hareket Partisi Genel Başkanı ve Kuzey Makedonya – Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Enes İbrahim, TBMM’nin 1000. kuruluş yış dönümü ile 23  Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a tebrik mesajı gönderdi.

Tebrikte şu iafelere yer verildi:

Sayın Başkan, egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak millete devredildiği ve millet iradesinin topyekün temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. Yıl Dönümü’nü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ülkemiz Kuzey Makedonya’da da büyük bir gurur ve sevinçle kutlamaktayız.
Türk milletinin büyük sevgi duyduğu çocuklarına armağan ettiği bu anlamlı ve önemli gün inanıyorum ki, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın özgür düşünceli, kendi başına karar verebilen, sorgulayan, milli ve manevi değerlerine bağlı, donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri, geleceğimizin inşa edilmesi ve barış içinde bir dünyanın kurulması açısından oldukça önemlidir. Millet olarak çocuklarımızı ulusal egemenliğimizin önemini kavrayacak, demokrasimize, diyalog ve işbirliği bilincimize sahip çıkacak şekilde yetiştirmeliyiz.
Tarihi ve kültürel birlikteliğimiz doğrultusunda iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da gelişip, devam edeceği, iki dost ve kardeş ülke olan Kuzey Makedonya ile Türkiye Cumhuriyeti’nin Gazi Meclis’i arasındaki dostluk grubu ile kurulan gönül köprüsü üzerinden birlikteliğimiz ilelebet devam edecektir.

Bu vesileyle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, birinci Meclisteki milletvekilleri ile tüm şehitleri rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve TBMM’nin 100. Açılış Yıldönümünü kutluyorum.

Saygılarımla
Enes İbrahim
Türk Hareket Partisi Genel Başkanı
Kuzey Makedonya – Türkiye Cumhuriyeti Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı