SİYASET

TDP VMRO-DPMNE’nin Kongresine Katıldı

22 – 23 Aralık 2017 tarihlerinde Valandova’da düzenlenen Vmro-Dpmne’nin Olağanüstü kongresine Vmro-Dpmne’nin koalisyon partnerlerin tamamının katılmaması koalisyonun dağılacağı konusu kamuoyunda tartışılmaya başlandı. Hristiyan Mitskovski’nin genel başkanlığa seçildiği kongreye TDP Genel Başkanı Dr. Beycan İlyaz ve TDP Milletvekili Yusuf Hasani de katıldı. Ayrıca Türk Milli Birlik Hareketi Başkanı Erdoğan Saraç kongreye katılanlar arasındaydı.

Vmro-Dpmne milletvekillerinin bir bölümü kongreyi boykot ederek, kongrenin demokrasiden çok uzak düzenlendiğini iddia ettiler. Milletvekilleride ve düne kadar Nikola Gruevski’nin en yakın çalışma arkadaşları olan İliya Dimovski (meclis grup kordinatörü) ve Antonio Miloşoski (Dışişleri Eski Bakanı) kongrede demokrasi ruhunun olmadığını ve her adaya eşit şans tanınmadığını belirttiler.

Vmro-Dpmne’de Nikola Gruevski dönemi biterken, yeni seçilen genel başkan Hristiyan Mitskovski kimsenin arka bahçesi olmayacağını ve Vmro-Dpmne’yi tekrardan iktidara getirmek için çalışacağını söyledi.