SİYASET

TDP: Soydaşımızı, Soydaş Partimiz THP Yöneticilerini Aklı Selim Davranmaya Davet Ediyoruz

 

Türk Demokratik Partisi (TDP), Makedonya Meclisinde yaşanan olayların ardından gündemi meşgul eden bazı hususlar konusunda basın bildirisi yayınladı. TDP basın bildirsi şu şekilde:

27 Nisan 2017 tarihinde Makedonya Cumhuriyeti Meclisinde yaşanan son olayları, Türk Demoratik Partisi olarak medya aracılığıyla şiddetle kınadığımızı belirtmiştik. O günkü yaşananların hiç kimseye bir yarar sağlamadığı hatta siyasi bir rant ve ya kazanım sağlamadığını bildirmişken, Türk Hareket Partisi (THP) yöneticileri günümüzde ister kamera görüntüleriyle, ister o günkü dondurulmuş resimlerle kendilerine bir pay çıkartmak amaçlı değişik manipülasyon içeren haberler üretmektedirler. Unutmayın ki bu tür yalan haberler kamuoyuna paylaşarak bir kazanım elde etmeyi planlayanlara bunun bir boomerang olarak kendilerine geri dönebileceğini hatırlatmamızda yarar vardır.
O günkü yaşananları gözönünde bulundurmak ve hiçkimsenin o şartlar altında orda olmasını istememesini de düşünerek, yalan haberler üreterek algı oluşturmaları abesle iştigaldir.
Sosyal ağlar üzerinden göstericiler içerisinde Türklerin de yer aldığı ve hatta şiddet uyguladıkları haberi yalandan başka bir şey değildir. Bunu açıklamasında T.C Cumhurbaşkanı bile Makedonya ile ilgili konuşmasında dile getirmiş, özellikle Makedonyada yaşayan soydaşımızı itidalli davranmaya davet ediyorum demiştir. Bu doğrultuda bu yaşanan son gelişmelerde Türkleri de bu oyunun içine çekmeye gayret eden şer odaklarını iyi bildiğimizi belirtmek isteriz. Hukuk süreci tamamlandıktan sonra, sosyal ağlarda bu tür yalan haberler üreten kişilere yönelik de hukuk işlemleri uygulanacaktır.
Bundan dolayı bir kez daha, Makedonyamızda yaşayan soydaşımızı, soydaş partimiz olan THP yöneticilerini aklı selim davranmaya davet ediyoruz. Soydaşımız arasında ve diğer halklarla asırlardır süregelen ortak yaşantımızı etkileyebilecek her türlü açıklamaları yaparken itidalli bir davranış sergilemeye davet ediyoruz.

Saygılarımızla

TDP Basın Dairesi