SİYASET

Spasovski: Meclis’e Girenler Bıçak Ve Silahlıydı

Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) Genel Sekreteri ve eski İçişleri Bakanı Oliver Spasovski, Makedonya Meclisinde yaşanan şiddet olayları hakkında Alsat Televizyonuna röportaj verdi. Spasovski proğramdaki açıklamalarında Meclis’e girenlerin bıçak ve silahlı olduğunu söylerken, saldırıya uğradıkları Meclis basın odasında kendilerine masa, sandalye ve odada buluna her türlü sert cisim ile saldırıldığını belirtti. Kendisinin birkaç kez metal bir çubukla, sandalye ve odunla darbe aldığını açıkladı.

Proğramda Spasovski, İçişleri Bakanlığı tarafından kendisini korumakla görevli olan özel korumalarına gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür etti.

Ayrıca Spasovski: ”Butün bu yaşananlar planlanmış bir senaryo ile ve bizi linç etme amacı ile gerçekleşti. Göstericiler bilerek Meclis’e sokuldu, görüntülerde polis ile göstericilerin selamlaştıkları açıkça görülüyor. İlk saldıran grubu biliyoruz ve önceden planlanmış şekilde bizleri öldürme amacı taşıyorlardı. Bize ”sizi öldüreceğiz” diyorlardı. Meclise giren grup ana kapıdan girerken bazı milletvekilleri metal engelleri kaldırarak onlara yardım etti. Protestocular Meclise girdikleri anda, birileri tarafından bizim bulunduğumuz basın toplantı odasına yönlendirildiler. Meclisi korumakla görevli polislerin bazıları bizlere yardım etmek istemedi, emir almadıklarını söylediler. 1 buçuk saat takviye kuvvet gönderilmedi. Bu olaylar hakkında sorumluların bulunması için geniş bir soruşturma yürütülmeli”dedi.

Spasovski: ”Mecliste saldırıya uğradığımızda ve mahsur kaldığımızda SDSM teşkilat ve üylerimize Meclise gelmemeleri emrini verdik, hem bizim destekçilerimiz hem de DUİ’nin hazır durumdaydılar, olayların farklı boyuklara gitmesine izin veremezdik” dedi.