SİYASET

(SON DAKİKA) Cumhurbaşkanı Erdoğan:Şiddet, Hiçbir Soruna Çare Olamaz

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Makedonya’daki son şiddet olayları hakkında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konu ile ilgili:” Dün Makedonya’da yaşananları hep birlikte takip ettik, gördük. Ülkede meclis başkanlığı seçiminin ardından yaşanan hadiseler endişe vericidir. Şiddet, hiçbir soruna çare olamaz. Olaylarda zarar gören herkese ülkem adına ‘geçmiş olsun’ diyorum. En başından beri hadiselerden uzak duran Makedonya’daki Türk toplumundan itidalli tavırlarını korumalarını özellikle bekliyoruz. Dost ve kardeş Makedonya’nın bir an önce huzura ve istikrara kavuşmasını da arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından konu ile ilgili yazılı bir açıklama geldi.

Açıklama şu şekilde:

“Makedonya’da uzun zamandır süren siyasi krizin, dün Meclis binasında yaşanan olaylarla tırmanışa geçmesinden derin endişe duyuyoruz.

Ülkede yaşanan görüş ayrılıklarının, taraflar arasında diyalog, uzlaşma ve hoşgörü ile en kısa sürede çözülmesini ümit ediyoruz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Makedonya Cumhurbaşkanı Sayın Gyorge İvanov’la bir süre önce yaptığı telefon görüşmesinde, ülkemizin yapıcı tutumunu ve temennilerini dile getirmişti.

Balkanlarda huzurun ve kalıcı barışın tesisi konusunda kilit öneme sahip bir ülke olan Makedonya’nın, içinden geçtiği bu zor dönemi, tarafların sağduyusuyla bir an önce geride bırakmasını diliyoruz.

Ülkede, yeni hükümet kurma çalışmalarının demokratik hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde yürütülmesi, tüm grupların yararına olacaktır.

Türkiye olarak, kadim tarihi ve kültürel bağlara sahip olduğumuz Makedonya’yı, huzurlu ve müreffeh geleceği yolunda attığı tüm adımlarda desteklemeye devam edeceğiz.”