SİYASET

SDPM Ana Muhalefetin Seçmenlerini Yanıltmak İstedi

Yanevski’nin başkan olduğu Sosyla Demokrat Partinin (SDPM) milletvekili lislteleri Devlet Seçim Komisyonu tarafından red edildi. Listelerde birçok sahte belge, sahte imza, adayların beyanları olmaması ve kurallara uymayan birçok ihlal olduğu tespit edildi. Bu parti yıllardır kendi listelerinde, anamuhallefet partisi Sosyal Demokratlar Birliğinin (SDSM) liste başlarında bulunan adayların isim ve soyisimlerine benzer isimlere yer verdi. Komisyonda sert tartışmalara sebep olan bu yaklaşım muhalefetin oy kaybına sebep olduğu uzmanlar tarafından öne sürüldü. Sosyal medyada SDPM’nın iktidar partisi Vmro Dpmne ile ilişkisi olduğu yorumlandı ve olayın daha farklı boyutta olduğu belirtildi.

Devlet Seçim Komisyonu üyeleri geçmiş seçimlerde bu partinin seçime katılmasını onayladıkları için üzgün olduklarını belirttiler. SDPM partisi hiçbir zaman seçim kampanyalarında bulunmadı, muhalefet adaylarına benzer isimler koyarak seçmenleri yanıltmaya çalıştı. Komisyon üyeleri Boneva ve Milev olayın araştırılmasını istedi ve hukuk biriminden, olayın hukuka uygunluğunun incelenmesini aradı.

Devlet Seçim Komisyonu erken Genel Seçimlerine 12 siyasi partinin katılacağını açıklayarak, bunların arasında 5 koalisyon olacağını belirtti.