GENELSİYASET

Saraç Vmro-Dpmne İle Koalisyon Anlaşması İmzaladı,Parti Bölündü

11 Aralık Erken Parlamento seçimlerine sayılı günler, Devlet Seçim Komisyonu’na milletvekili aday listelerinin sunulmasına ise saatler kala Türk Milli Birlik Hareketi Genel Başkanı Erdoğan Saraç iktidar Vmro-Dpmne ile koalisyon anlaşması imzaladı. Öğle saatlerinde iktidar Vmro-Dpmne öncülüğündeki ‘’Daha iyi Makedonya’’ koalisyonu başkent Üsküp’te koalisyona üye parti temsilcileri ile anlaşma imzaladı. Anlaşmaya imza atan parti temsilcileri arasında iki gün öncesine kadar muhalefet seçim ofisi açan, televizyon programlarında iktidarı eleştiren Erdoğan Saraç’ın olması ‘’süpriz’’ olarak karşılandı. Saraç ile Vmro-Dpmne yöneticileri’nin samimi tavırları gözden kaçmadı.

Akşam saatlerinde TMBH Genel Sekreteri Edin Yakupoviç imzalı basın açıklaması ile olay yeni bir boyut kazandı.Yakupoviç, imzalanan koalisyon anlaşmasının Erdoğan Saraç’ın şahsi kararı olduğu, parti organlarında görüşülme yada oylama yapılmadan Saraç’ın kendi başına karar aldığını yazıyordu. Yakupoviç açıklamasında TMBH’nin muhalefet cephesi ile yakın geçmişte imzalanan anlaşmanın yürürlükte olduğu dolayısıyla muhalefet cephesi ile birlikte hareket edildiğini bildiriyordu.

TMBH’ne yakın kaynaklardan aldığımız haberlere göre parti içinde ciddi görüş ayrılıkları olduğu, Erdoğan Saraç’ın Vmro-Dpmne ile imzaladığı anlaşmanın parti organlarından onayı veya görüşü alınmadan yapıldığı bildiriliyor. Geçmişte yönetim kurulununda toplu istifalar ile gündeme gelmiş olan partinin zaten az olan partili sayısının son yaşanan gelişmeler ile tamamiyle dağılacağı konuşuluyor.

Muhalefet cephesi içerisindeki güvenilir kaynaklarımız ise Erdoğan Saraç’ın hareketinin kendileri için süpriz olmadığı, geçmişte de kendisinin başta Vmro-Dpmne ile seçim pazarlıklarına girdiğinin bilindiği, imzalanan anlaşmanın muhalefet cephesi açısından hiçbir önem taşımadığı ve kaale bile alınmadığı belirtiliyor.