SAĞLIK & SPOR

Sali: Her Gün Covid-19 Testi Yapma Kapasitesini Artırıyoruz

Sağlık Bakanı Bekim Sali, katıldığı bir televizyon programında kamuda,  özel ve halk sağlığı testlerinin oranımın her geçen gün arttığını, her gün kamu kurumlarında COVID-19 testi yapılacak kişi sayısını takip ediyor ve test kapasitesini artırıyoruz yani test ihtiyacı olduğu kadar iki veya üç güne adapte olunduğunu söyledi.

Üsküp’te Kovid testine ihtiyacı olan hastaların bugün test yaptırmak istemeleri halinde aynı gün hızlı test, ertesi gün PCR yapabildiklerini ifade eden Sağlık Bakanı Bekim Sali, test için günlerce beklemenin PCR testinin olmadığı ve başka yerlere seyahat etmek zorunda kaldıkları daha küçük kasabalarda olabileceğini söyledi.

Devletin Covid’e karşı korunma amaçlı 350 bin doz aşısı olduğunu ve Ekim ayı raf ömrüne sahip olduğunu bildiren Sağlık Bakanı Sali, vatandaşların erkenden aşı olmaları ve kendilerini korumaları için yaptığı çağrıyı yineledi.