GÜNCEL

Resne’de Soğuk Hava Ve Don Meyve Üretimine Büyük Zarar Verdi

Makedonya’da son günlerde hava sıcaklığının mevsim normallerinden düşük olması ile birlikte temrometreler birçok şehirde eksi dereceleri gördü. Eksi dereceler ile birlikte yaşanan buzlanma ve don olayları özellikle meyve üreticilerine büyük zarar verdi.

Ülkedeki en büyük elma üretim bölgesi olan Resne’de yaşanan don ilk belirlemelere göre neredeyse bütün ürünlere zarar vermiş durumda. Bölge halkının ana geçim kaynağı olan elma üretiminin zarar görmesi şehirde paniğe yol açmış durumda. Resne’deki kaynaklarımızdan aldığımız bilgilere göre elma bahçelerinin en büyük kısmının don olayından etkilendiğini, zararın astronomik boyutlarda olduğu ve büyük bir maduriyetin ortaya çıktığı bildiriliyor. Hükümet kurulamadığından dolayı devletin olaya doğrudan müdahalesi ve üreticilerin zararının belli bölümünün karşılanması zorlaşırken, bakanlar kurulunun konu ile ilgili acil toplantı düzenleyeceği bildiriliyor.

Resne bölgesinin yanı sıra Ohri’de donlanmanın yaşandığı, burada da meyve bahçelerinin ciddi zarar gördüğü belirtiliyor.