GENEL

Özel Yetkili Savcılıktan 4 Yeni İddianame: Tabla, Trista, Total, Tifani

Makedonya Cumhuriyeti Özel Yetkili Savcılığık yetkilileri bugün düzenledikleri basın toplantısında yeni dört iddianame dosyası açtıklarını kamuoyuna duyurdular. Basın toplantısı başında konuşan Özel Yetkili Savcı Katitsa Yaneva, savcılığın çalıştığı konuların son derece karmaşık olduğunu ve bu sebeple savcılığın görev süresinin uzatılması gerektiğini vurguladı.

”Tabla” iddianamesine göre  Zayas’taki ”Reco Nuşiç” ilkokulu müdürü, görevi kötüye kullanmak ve 12 milyon denar tutarında haksız kazanç sağlamaktan şüpheli olarak belirtilmiş.

”Trista” (300) iddianamesinde İçişleri Bakan yardımcısının ismi şüpheli olarak geçiyor. Sözkonusu iddianameye göre bakanlığın 300 araçlık ihale alım sürecine fesat karıştırılmıi ve devlet bütçesi 28 milyon denar civarında kayba uğratılmış.

”Total” iddianamesine göre, Total Marketing Dooel Skopje, Media Maks ve Total Medya şirketlerinin yöneticisi olan şahıs vergi kaçakçılığı konusunda şüheli olarak gösteriliyor. İddianameye göre bu şirketler devlet bütçesini 7,5 milyon denar zarara uğratırken, şüpheli şahsın 3,8 milyon denar haksız kazanç sağladığı belirtiliyor.

Dördüncü ve son iddianame dosyası olan ”Tifani”, Smart Dooel ve Smart Group Dooel Skopje şirket yöneticisi olan şahsın 2008-2014 arasında vergi kaçırmak suçundan şüpheli durumunda. Sözkonusu iddianameye göre bu şirketler devlete yanlış vergi beyannameleri ile 2,3 milyon denar vergi ödememiş, ayrıca şirket yöneticisi şahıs 1 milyon denar civarinda gelir vergisi ödememiş.