GÜNCEL

Numan Aruç’un Makedonya Bilimler ve Sanatlar Akademisi’nin (MANU) Üyesi Olmadığı Ortaya Çıktı

Makedonya Bilimler ve Sanatlar Akademi’nin (MANU) üyesi olarak kendini tanıtan Numan Aruç, aslında Makedonya Bilim ve Sanat Akademisi’nin üyesi olmadığı ortaya çıktı. Makedonya Bilimler ve Sanatlar Akademisi’nden üye olanların listesini talep ettik. Ancak üye listesinde Numan Aruç’un ismi geçmiyor.

Akademi’den verilen bilgiye göre akademide değişik dairelerde (kollarda) hem iç hem de dış üyelerin mevcut olduğu, ayrıca fahri üyelikleri olduğunun bilgisi verildi. Akademiye iç (yerli) üyeler arasında sanat dairesinin (sanat kolu) Türk kökenli sanatçısı Gazanfer Bayram’ın yer aldığını bildiren Akademi, toplumsal bilimler dalında dış üyeler arasında Ekmeleddin İhsanoğlu ve İlber Ortaylı’nın üye olduğu belirtildi.

Numan Aruç’un akademideki konumunu sorduğumuzda Numan Aruç’un Makedonya Bilimler ve Sanatlar Akademisi’nde çalışan memur olduğu aktarıldı. Еdinilen bilgiye göre Numan Aruç, Ksente Bogoev Strateji Araştırma Merkezi’nde araştırmacı olarak çalıştığı ortaya çıktı.

Ksente Bogoev Strateji Araştırma Merkezi’nde çalışanların hepsinin özgeçmişi internet sitesinde yayınlanmasına rağmen, Numan Aruç’un kendi özgeçmişini gizleyerek, Aruç’un hakkında özgeçmişi üzerine hiçbir bilgi mevcut değil.
Numan Aruç ülkede ve yurtdışında kendini Makedonya Bilimler ve Sanatlar Akademisi’nin üyesi olarak tanıttığı, en son “ Türkçülük haramdır” ifadesini kullanan Mustafa Karataş’ın yayınına bağlanan Numan Aruç, kendini aynı şekilde Makedonya Bilimler ve Sanatlar Akademisi (MANU) üyesi olarak tanıttı.

Hukukçular ise kendini üyesi olmadığı halde, üye olarak tanıtmanın Kuzey Makedonya Ceza Hukuku’na göre yasak olduğu ve cezalandırılması gerektiği düşüncesine sahipler.

Numan Aruç, eski şair-yazarlardan Esat Bayram’ın referansıyla Makedonya Bilimler ve Sanatlat Akademesi’nde işe başladığı biliniyor.