GENEL

Mucize Araç – 600.000 Avroluk Mercedes

600 bin avro değerindeki araç Üsküp sokaklarına indi, bu araç eski başbakan Nikola Gruevski döneminde satın alındı. Sipariş üzerine aracın içinde birçok sistemin kurulabileceği söylenmekte. Alanı tanıyan uzmanlar, bu araçların çok lüks olduklarını ve bu tür araçların sadece sipariş üzerine üretildiğini söylemekteler. ,,Çok lüks olan bu araçların üretimi özel üretim merkezlerinde bir ile iki yıl arasında sürebilir. Ayrıca üretici sipariş veren müşterinin kimliğini gizleyeceği hakkında sorumluluk üstlenmektedir.’’

Araç İçişleri Bakanlığı tarafından gizlenmekte ve çekime izin verilmemektedir. Kamuoyu araçla ilgili bilgiyi muhalefetin yaynladığı ,,bomba’’ olarak adlandırdığı dinleme konuşmalarından öğrendi. Araştırmalara göre bu tür aracı ondan az Avrupa devlet adamı kullanıyor, bu araçtan Almanya Başbakanı Merkel’in filosunda bulunmakta.

Papanın kullandığı Mercedes M class (sınıfı) bile eski başbakan Gruevski’nin döneminde satın alınan araçtan daha ucuzdur veya fiyatı 500 bin avrodan civarındadır.

Haberde kullanılan resim üreticinin resmi web sitesinden alınmıştır ve MERCEDES-BENZ S600 GUARD B6/B7 markasındandır.