GÜNCEL

Milli Kurum Türk Kültür Merkezi Kuruluyor

Hükümetin 140. oturumunda Milli Kurum Türk Kültür Merkezi’nin açılması karara bağlandı. Başbakanlıktan yapılan açıklamada Milli Kurum “Makedonya Türk Toplumu Kültür Merkezi” – Üsküp, sadece klasik sanat biçimlerini değil, aynı zamanda kültür alanında modern renkleri sürekli olarak izlemeyi ve keşfetmeyi amaçlayacaktır.  En önemli kültürel ve sanatsal etkinlikleri ilgilenen herkes için ilgi çekici hale getirecek olan kültür-sanata katkı sunacağı ifade edilmekte.

Siyasal Sistem ve Topluluklar Arası İlişkiler Bakan Vekili Cabir Doko konuyla ilgili yaptığı açıklamada belirledikleri hedefleri hayata geçirmeye devam ettiklerini ifade ederken, ısrarlı, titiz ve özverili bir çalışmanın sonucunda, partimizin seçim programında yer alan bu önemli projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Doko, çalışmaları devlet bütçesi tarafından sağlanacak olan bu kurum; Kuzey Makedonya Türklerinin özgün kültürel değerlerinin tanıtımını gerçekleştirecek ve çağdaş kültür-sanat alanında yetenekli Türk gençlerinin kendilerini ifade etmeleri için imkânlar sunacağını söyledi. Hükümetin bu girişimi ülkemizin çok etnikli yapısının korunması ve geliştirilmesi için büyük önem arz etmektedir.