EĞİTİM

Merkez Jupa’da Türk Öğretmenleri Sürgün Ediliyor

Makedonya’da iki Türk belediyesinden biri olan Merkez Jupa’da Türkçe eğitim görülen Türk okullarında öğretmenlere yönelik siyasi baskı yapıldığı kamuoyunda konuşuluyor. Öğretmenlere siyasi baskı yapıldığının konuşulduğu bu dönemde belediyeye bağlı bir Türk okulunda okul müdürü ve belediye başkanı ile aynı partiden olmayan öğretmenler çalıştıkları okullardan sürgün edilip, diğer köylerde görevlendiriliyor. Ariyan İbraim’in belediye başkanı olduğu Merkez Jupa’da Türkçe eğitimin çok düşük kalitede gerçekleştiği ve her yıl düzenlenen sınavlarda Merkez Jupa’daki Ata lisesi Makedonya’daki tüm liselerden en düşük notu almaktadır. Son yıllarda okullarda öğretmenlere baskı ve mobbingin azalmasına rağmen, Merkez Jupa’da Türk öğretmenlerine hala baskı ve mobbing uygulandığına dair öğretmenler şikayet mektupları gelmekte.

Konuyla ilgili Türk Hareket Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili Enes İbrahim sosyal paylaşım sitesinden şu açıklamayı yaptı:

Makedonya’da öğretmenlere baskı yapan bir tek bir belediye başkanı kaldı. Malesef o belediye başkanı ”Türk?”
Partisi Vmro-Dpmne’den uzaklaşıp, bize yanaşırken Merkez Jupa belediye başkanı Ariyan İbraim, Türk öğretmenlerine baskı yapıp, öğretmenleri çalıştıkları yerden sürgün ettiriyor.
Kendi partisi Vmro-Dpmne’den ayrılabilir, ama Vmro-Dpmne zihniyetini beyinlerinden silmek zor olacak.
Ariyan İbraim’e tavsiyemdir: Türk öğretmenlerine baskı yapıp, sürgün edeceğine Merkez Jupa’da göçü engellemek için projelerini başlatsın. Türk düşmanı olmadığını ve Türklerin aleyhine çalışmadığını ıspat etsin.