SİYASET

Mecliste Yeni Hükümet Seçim Oturumu Bugün Devam Ediyor

Makedonya Cumhuriyeti Meclisinde gündem maddesi yeni hükümet seçimi olan oturumu bugün saat 12’de başlamak üzere kaldığı yerden devam edecek. Dün yapılan ilk oturumda hükümeti kurmakla görevli Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) lideri Zoran Zaev, hükümet programını tanıtan konuşmasını yapmıştı.

Meclis oturumunun ilk gününde milletvekilleri hükümet programı ile ilgili söz aldılar. Oturuma yeni Meclis Başkanı Talat Caferi’nin şimdiyekadar alışılagelmişin dışında oturum yönetim tarzı damga vurdu. Milletvekillerini birkaç kez uyaran Caferi, artık söz isteyip oturumlara gecikecek olan milletvekillerini beklemeyeceğini ve gündem maddelerini devam ettireceğini söyledi.

Makedonya Meclisinin yönetmeliğine göre hükümet seçimi 2 gün süren oturum ile yapılmaktadır. Bu bağlamda yeni hükümetin seçimi bu akşam gece yarısına kadar yapılacaktır. Hükümetin seçilmesi için 120 milletvekilinden 61 vekilin EVET oyu kullanması gerekiyor. Meclis çoğunluğunu oluşturan koalisyonun şu anda 62 milletvekili var.