SİYASET

Meclis Oturumu Devam Ediyor

Makedonya Meclisi’nin kurucu oturumunun bügün devam edecek. 11 Aralık Erken Parlamento seçimleri sonrasında 30 Aralık’ta kurucu oturuma başlanmış fakat siyasi kriz, hükümetin kurulamaması ve Cumhurbaşkanı İvanov’un Meclis çoğunluğuna hükümeti kurma görevini vermemesinden dolayı meclis çalışmaları engellenmiş durumda.

Bugün devam edecek oturum 17.ci gününe giriyor. Oturum gündem maddesi Meclisin ”Seçimler ve atamalar komisyonu üyelerinin” seçimi, fakat Vmro-Dpmne milletvekilleri birbirlerine soru sorup cevaplar vererek bu seçimin yapılmasını engelleliyor. Meclis oturumunu yöneten eski Meclis Başkanı Trayko Velyanovski ise partisi Vmro-Dpmne milletvekillerinin bu davranışlarına göz yumuyor.

Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) başta olma üzere Meclis çoğunluğunu oluşturan partiler ise verdikleri teklifler oylamaya sunulmuyor.  Siyasi ve hukuk uzmanları bu durumun nekadar sürebileceği konusunda farkli görüşleri dile getiriyorlar. Fakat yeni meclis çoğunluğunun daha net ve kararlı adımlar atması gerektiği görüşünde birleşiliyor.