SİYASET

Meclis Başkanı Caferi Ankara’da

Makedonya Cumhuriyeti Meclis Başkanı Talat Caferi, Türkiye Cumhuriyeti başkenti Ankara’ya resmi ziyarette bulunuyor. Caferi’ye ziyaretinde Makedonya-Türkiye Meclis Dostluk grubu Başkanı milletvekili Enes İbrahim ve milletvekilleri Yusuf Hasani ile Veysel Memedi eşlik ediyor.

Caferi, Ankara ziyaretini ilk durağı Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir oldu. Anıt mezara çelenk bırakan ve saygı duruşunda bulunan Caferi ardından anı defterini imzaladı.

Caferi ikinci olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’ı makamında ziyaret etti. Yapılan ikili görüşmelerin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Caferi iki ülke ve parlamentolar arasındaki işbiliğinin hat safhada olduğunu belirtirken, Türkiye Cumhuriyetinin Makedonya’yı her alanda desteklemesının oldukça memnuniyet verici olduğundan bahsetti. Caferi ayrıca Türkiye Cumhuriyetinde başarısızlıkla sonuçlanan 15  Temmuz darbe girişimi sırasında TBMM’ne yapılan saldırıların ve Makedonya Meclisinde 27 Nisan baskınının benzerliliğine dikkat çekti.

Caferi ve beraberindeki heyet Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı külliyesinde görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin oldukça samimi ve yapıcı havada geçtiği bildirilirken, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda fikir birliğine varıldığı belirtiliyor.