GENEL

Makedonya Türkiye Askeri Mali İşbirliği Anlaşması Meclis’ten Geçti

Türkiye Cumhuriyeti’nin Makedonya’ya desteği devam ediyor. Aralık ayında Bakanlar Kurulu’nda görüşülen Makedonya Türkiye Askeri Mali İşbirliği Anlaşması bugün Meclis’ten düzenlenen 34.oturumunda görüşüldü. Türkiye Cumhuriyeti’nin Makedonya Cumhuriyeti hükümetine, askeri mali işbirliğine istinaden tahsis edilecek 1.5 milyon doların öncelikle Türk savunma sanayisi firmalar olmak üzere, Türkiye’deki yerli firmalardan askeri maksatlarla mal ve hizmet satın alınması öngörülmektedir.

Konuyla ilgili sitemize açıklamaşarda bulunan Türk Hareket Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili Enes İbrahim ”Türkiye Cumhuriyeti strateji ortağı olan Makedonya’ya desteğini esirgemiyor. Yıllardan beri her alanda destek sunan Türkiye Cumhuriyeti’nin Makedonya’nın NATO üyeliği konusunda da destek verdiğini ifade eden İbrahim, Başbakan Zoran Zaev’in Ankara ziyaretinde de Türkiye’nin her alanda Makedonya’nın yanında olduğu tasdıklanmıştır” dedi.

İbrahim ayrıca ” Ankara’da  iki Başbakan’ın görüşmesinden sonra Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım’ın Makedonya’nın Avrupa-Atlantik kurumlarıyla bütünleşmesine önem verdiklerini,  dolayısıyla NATO ile entegrasyonu konusunda da desteğini bundan böyle devam edeceğini ” sözlerine ekledi .