GÜNCEL

Kurtiş “Nüfusu Az Olan Etnik Toplulukların Merkezi Ve Yerel Düzeyde Temsili” Bölgesel Konferansa Konuştu

Toplulukların Haklarının Gerçekleştirilmesi Ajansı (THGA) müdürü Eran Kurtiş, Kuzey Makedonya Hırvatlar Derneği tarafından düzenlenen “Nüfusu az olan etnik toplulukların merkezi ve yerel düzeyde temsili” konulu  bölgesel konferansta konuştu.

THGA yıllık fonu kapsamındaki destek ile düzenlenen bölgesel konferansta konuşan Kurtiş “Ajans olarak nüfusu az olan toplulukların hakları ile ilgili konularda yürüttüğümüz çalışmalar ileri bir boyuta geçiyor. Son yıllarda bu alanda ülkemizde atılım mevcut ama daha yapılacak işlerimiz var. Ajans fonu uzun yıllar sonra artık hayata geçmiş ve sisteme oturtulmuştur. Proje desteği alan nüfusu az olan topluluklar konularında çalışma yürüten sivil toplum kuruluşları hem kapasitelerini arttırırken, hem de toplulukların eksikliklerini, ihtiyaçlarını ve durumları bize iyi şekilde göstermektedir. Ajansımız önümüzdeki dönemde daha büyük çalışmalara imza atacaktır” dedi.

Kurtiş’in konferans ile ilgili sosyal medya hesabından yapılan paylaşım ise şu şekilde:

“Bugün, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nden Hükümet temsilcileriyle ek olarak Kosova Cumhuriyeti ve Sırbistan Cumhuriyeti’nden temsilcilerimizin de bulunduğu “Devlet ve yerel düzeyde nüfusu az olan toplulukların temsili” başlıklı Bölgesel Konferansın açılışına hitap etmek benim için özel bir onurdu.THGA olarak bundan sonraki süreçte de toplulukların hakları için çalışan tüm sivil toplum kuruluşları ile çalışmalarımıza devam edeceğiz.”