GÜNCEL

Küçük: Bulgaristan, Kuzey Makedonya’ya Karşı Tutumunu Gözden Geçirmeli

Avrupa Parlamentosunun (AP) Kuzey Makedonya raportörü ve AP milletvekili İlhan Küçük, ülkesi Bulgaristan’ın, Kuzey Makedonya’ya karşı tutumunu gözden geçirmesi gerektiğini söyledi. Küçük’e göre, Kuzey Makedonya ve diğer Balkan ülkelerinin Avrupa entegrasyonu, özellikle Avrupa kıtasında bir askeri çatışma durumunda, Bulgaristan’ın ve tüm bölgenin daha güvenli olmasını sağlayabilir.

Küçük açıklamasının devamında: “Bulgaristan’ın stratejik çıkarı; güvenliği, refahı ve fırsatları oluşturan demokratik ülkelerle komşu olmaktır. Aksini izah edemem. Kuzey Makedonya’nın Avrupa Birliği’nin bir parçası olmamasını isteyenlere her zaman gündeme gelme fırsatı veriliyor. Politikaların biraz daha uzun süre için inşa edilmesi gereklidir. Sofya ile Üsküp arasındaki ilişkilere bu açıdan bakarsak, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nin Avrupa Birliği’nin bir parçası olması için çok daha ciddi argümanlar bulacağız.” dedi.

Küçük ayrıca Avrupa Birliği üye ülke temsilcilerine Kuzey Makedonya’nın neden veto edildiğini anlatmanın zor olduğunu sözlerine ekledi.