GÜNCEL

Kovaçevski: Meclis Çalışmalarını Engelleme, Hükümete Değil, Vatandaşlara Zarar Verecek

Kuzey Makedonya Başbakanı Dimitar Kovaçevski dün akşam konuk olduğu televizyon programında gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Emekli maaşları konusunda Kovaçevski: ”Siyaset motivasyonlu olmayan, aksine seçim yılı olmamasına rağmen ve yeni metodoloji ile tarihi emekli maaş artışını yapıyoruz. Aynı artış kamu çalışanları için de yapılacaktır.”dedi.

Erken seçim konusunda ise ”Tam meşruiyete sahip, Meclis’ten destek alan bir Hükümetimiz var. 2024 yılında hem cumhurbaşkanlığı hem de parlamento seçimlerini birlikte yapacağız.” dedi.

Muhalefet VMRO-DPMNE’nın Meclisi engelleme kararı konusuna ise Kovaçevski: ”Her şeyden önce, liderlik kavramlarından bahsettiğimizde liderler, karar veren, gelecek nesilleri ve vatandaşların refahını etkileyen sorunları çözen ve karşılaştıkları en büyük sorunlarla uğraşan kişilerdir. Sadece kişisel reytingini düşünen ve sadece bir sonraki seçimlerin ne zaman olacağını düşünen biri lider olamaz. Dünya Savaşı’ndan bu yana dünyanın en büyük ekonomik krizinin yaşandığı bir zamandayız. Enerji kaynaklarının fiyatlarının sürekli arttığı koşullarda, gıda fiyatlarının sürekli arttığı koşullarda ve Avrupa’da tüm siyasi oluşumların çıkış yolu bulmak için birleştiğini görüyoruz. Şimdi şu kadar gün süreniz var gibisinden tehdidlerle bize gelmesinler, o dönemler eskide kaldı. Biz demokratik bir ülkeyiz. Milletvekilleri parti tarafından seçilmez, milletvekilleri vatandaşlar tarafından seçilir ve engelleme veya dedikleri gibi Mecliste aktif boykot, pratikte Hükümete veya Meclis’in kendisine zarar vermez, ancak vatandaşlara zarar verir.

Follow by Email
WhatsApp